Vůně pečených rajčat spolu s česnekem a tymiánem, která se vždy line kuchyní, je úžasná a nedá se jí odolat :).
Na tento recept používám menší rajčata nebo cherry rajčátka. Rajčata pěstuji na zahradě, která je zdravá - bez chemie, v souladu s přírodou...;)
Ingredience
- rajčata
- česnek
- tymián
- sůl
- olivový olej
Postup
Připravíme si pekáč s pečícím papírem.
Zralá rajčata nakrájíme na půlky a klademe na je pekáč nakrojenou částí nahoru, aby připečení vyteklo co nejméně šťávy.
Takto připravená rajčata dáme do trouby a pečeme cca 45 minut při 180 ºC.
Než se rajčata upečou si připravíme česnek a tymián. Česnek prolisujeme nebo utřeme a čerstvý tymián nasekáme na drobno.
Upečená rajčata osolíme a každé rajče potřeme česnekem a posypeme tymiánem. Ochucené půlky rajčat k sobě přiložíme a skládáme je do uzavíratelné sklenice. Plnou sklenici zalijeme olivovým olejem a uzavřeme. Skladujeme v lednici.
Naložená rajčata můžeme použít do těstovin, k masu nebo dát na bagetu. Já miluji tato rajčata s domácím kváskovým chlebem, případně si někdy na ně přidám například čerstvý sýr.
Recept na domácí nehnětený kváskový chléb najdete zde.
Víte, že jsou rajčata opravdu zdravá? Proč konzumovat rajčata se dočtete zde.
Přidat komentář