autor: RNDr. Šárka Svo... | přidáno: Středa, 9. Září 2020 - 10:01
Houbovou omáčku mám moc ráda, stejně tak smaženici :). Výhodou přípravy houbové omáčky je, že si ji můžeme uvařit i ze sušených hub a nejsme tak limitováni houbařskou sezónou. Mám pro vás recept na omáčku podle přírodní zahrady :).
Ingredience
- 400 g nebo 20 g sušených hub (hříbky, kozáky, křemenáče, lišky...)
- ½ l vody
- 150 ml kysané smetany
- 150 ml smetany ke šlehání
- 60 g polohrubé mouky
- 60 g másla na jíšku
- 20 g másla na osmažení hub
- 1 cibule
- kmín, pepř, sůl
Postup
Rozehřeji máslo a usmažím jíšku dozlatova, může být tmavší. Jíšku rozředím vodou a povařím.
Houby očistím a nakrájím. Na pánvi rozehřeji máslo a osmažím cibulku, pak přidám houby a smažím. Směs cibule a hub okořením, dám do omáčky a ještě povařím.
Nakonec přidám smetanu ke šlehání a kysanou smetanu.
Doporučení: Sušené houby cca 2 – 3 hodiny předem namočím do vody. Vodu ve které se houby máčely přidám do omáčky.
Podávám většinou s knedlíkem.
Kategorie:
Přidat komentář