Kváskování je moje láska, to už asi víte :D.
Když zadělávám chleba, většinou mi zbyde trochu rozkvasu. Nikdy ho nevyhodím, ale použiji na upečení nějaké dobroty. Například na upečení právě těchto úžasných krekrů...:)
Pokud nemáte vlastní kvásek, připravte si ho podle mého návodu. Recept najdete zde.
Ingredience
- 200 g hladké mouky
- 200 g vzešlého kvásku nebo zbylý rozkvas
- 30 g sádla
- 0,5 dcl vody
- sůl – cca rovná lžička
- bylinky – čerstvé nebo sušené dle chuti či co máme právě na zahradě nebo doma k dispozici
Postup
Vypracuji těsto ze všech ingrediencí. Z bylinek jsem tentokrát použila oregáno, tymián a šalvěj. Vypracované těsto nechám cca ½ hodiny odpočinout v lednici.
Příprava těsta
Krásně vláčné těsto
Troubu předehřeji na 180 C.
Těsto vyndám z lednice :) a na pečícím papíru, který trochu pomoučním, vyválím tenkou placku. Já jsem z uvedeného množství těsta udělala dvě placky tj. na dva plechy. Rádýlkem rozdělím na jednotlivé krekry a vidličkou do každého krekru udělám pár vpichů.
Rádýlkem připravené jednotlivé kousky
Peču cca 20 minut dozlatova.
Tipy:
Upečte si také kváskový nehnětený chléb. Návod a recept zde.
Nebo si upečte kváskové lívance. Recept zde.
Přidat komentář