Kváskové krekry podle přírodní zahrady – recept, návod

Kváskové krekry s bylinkami podle přírodní zahrady a moje orchidej :)

Kváskování je moje láska, to už asi víte :D. 
Když zadělávám chleba, většinou mi zbyde trochu rozkvasu. Nikdy ho nevyhodím, ale použiji na upečení nějaké dobroty. Například na upečení právě těchto úžasných krekrů...:)

Pokud nemáte vlastní kvásek, připravte si ho podle mého návodu. Recept najdete zde.

Ingredience

  • 200 g hladké mouky
  • 200 g vzešlého kvásku nebo zbylý rozkvas
  • 30 g sádla
  • 0,5 dcl vody
  • sůl – cca rovná lžička
  • bylinky – čerstvé nebo sušené dle chuti či co máme právě na zahradě nebo doma k dispozici

Postup

Vypracuji těsto ze všech ingrediencí. Z bylinek jsem tentokrát použila oregáno, tymián a šalvěj. Vypracované těsto nechám cca ½ hodiny odpočinout v lednici

   Příprava těsta

   Krásně vláčné těsto

Troubu předehřeji na 180 C. 
Těsto vyndám z lednice :) a na pečícím papíru, který trochu pomoučním, vyválím tenkou placku. Já jsem z uvedeného množství těsta udělala dvě placky tj. na dva plechy. Rádýlkem rozdělím na jednotlivé krekry a vidličkou do každého krekru udělám pár vpichů.

   Rádýlkem připravené jednotlivé kousky

Peču cca 20 minut dozlatova.

Tipy:

Upečte si také kváskový nehnětený chléb. Návod a recept zde.

Nebo si upečte kváskové lívance. Recept zde.

Přidat komentář

Plain text

  • Nejsou povoleny HTML značky.
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
  • Email addresses will be obfuscated in the page source to reduce the chances of being harvested by spammers.
  • Webové a e-mailové adresy jsou automaticky převedeny na odkazy.