Crumble dobrota z jablek jednoduše a rychle - recept

Crumble s jablky pochoutka prostřená v trávě mezi sedmikráskami

Jablko je velmi prospěšné pro naše zdraví. Příznivě ovlivňuje zažívání, má protizánětlivé a detoxikační účinky, zlepšuje imunitu atd. 

Ingredience

  • 6 jablek

  • 100 g mouky

  • 50 g jemných ovesných vloček

  • 80 g másla

  • cukr podle chuti a podle kyselosti jablek

  • tuk na vymazání pekáčku

 

 

 

Postup

  • Umytá jablka zbavíme jádřinců a nakrájíme je na kostičky. Jablka neloupu, protože je škoda se zbavovat vlákniny a vitamínů... :) Vymažeme pekáček tukem a vložíme do něj nakrájená jablka.

  • Drobenku si připravíme tak, že do misky dáme máslo a mouku a vidličkou promícháme. Pak přidáme ovesné vločky, případně cukr a dobře promícháme. Ovesné vločky můžeme rozmixovat nebo použít jemné. Vzniklou drobenku nasypeme na jablka v pekáči.

Pečeme cca 30 minut při 200 °C. Řídíme se tím, že by na povrchu měla vzniknout pěkně křupavá zlatavá krustička
Po upečení necháme crumble krátce zchladnout a servírujeme. Výborný je i studený.

Tipy pro vás

  • Když crumble upečete v malých zapékacích mističkách, máte rovnou jednotlivé porce, které vypadají velice dobře. Crumble se totiž hůř servíruje, protože se rozpadá :).

  • Výborné je crumble dochutit zakysanou smetanou, šlehačkou nebo jogurtem.

  • Crumble můžeme vylepšit přidáním mandlí, ořechů, rozinek, skořice atd. Crumble můžete dělat i z jiného ovoce, například hruškový je mňam :D.

Můj IG: prirodni.zahrada.

 

Kategorie: 

Přidat komentář

Plain text

  • Nejsou povoleny HTML značky.
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
  • Email addresses will be obfuscated in the page source to reduce the chances of being harvested by spammers.
  • Webové a e-mailové adresy jsou automaticky převedeny na odkazy.