Jablko je velmi prospěšné pro naše zdraví. Příznivě ovlivňuje zažívání, má protizánětlivé a detoxikační účinky, zlepšuje imunitu atd.
Ingredience
-
6 jablek
-
100 g mouky
-
50 g jemných ovesných vloček
-
80 g másla
-
cukr podle chuti a podle kyselosti jablek
-
tuk na vymazání pekáčku
Postup
-
Umytá jablka zbavíme jádřinců a nakrájíme je na kostičky. Jablka neloupu, protože je škoda se zbavovat vlákniny a vitamínů... :) Vymažeme pekáček tukem a vložíme do něj nakrájená jablka.
-
Drobenku si připravíme tak, že do misky dáme máslo a mouku a vidličkou promícháme. Pak přidáme ovesné vločky, případně cukr a dobře promícháme. Ovesné vločky můžeme rozmixovat nebo použít jemné. Vzniklou drobenku nasypeme na jablka v pekáči.
Pečeme cca 30 minut při 200 °C. Řídíme se tím, že by na povrchu měla vzniknout pěkně křupavá zlatavá krustička.
Po upečení necháme crumble krátce zchladnout a servírujeme. Výborný je i studený.
Tipy pro vás
-
Když crumble upečete v malých zapékacích mističkách, máte rovnou jednotlivé porce, které vypadají velice dobře. Crumble se totiž hůř servíruje, protože se rozpadá :).
-
Výborné je crumble dochutit zakysanou smetanou, šlehačkou nebo jogurtem.
-
Crumble můžeme vylepšit přidáním mandlí, ořechů, rozinek, skořice atd. Crumble můžete dělat i z jiného ovoce, například hruškový je mňam :D.
Můj IG: prirodni.zahrada.
Přidat komentář