autor: RNDr. Šárka Svo... | přidáno: Pondělí, 18. Červenec 2022 - 11:50
Ingredience
Na těsto:
- 250 g měkkého tvarohu
- 2 vejce
- 50 g másla
- 160 g hrubé mouky
- sůl
Na klevelu:
- 200 g borůvek
- voda
- med
- smetana ke šlehání
Postup
Těsto
Dobře promíchám tvaroh se žloutky a rozpuštěným máslem a přidám mouku. Vypracuji tužší těsto. Z bílků si ušlehám tuhý sníh, který zamíchám do těsta.
Lžící vykrajuji menší noky, které dám do vařící vody. Jakmile noky vyplavou na povrch vařím ještě 4 minuty.
Uvařené noky vyndám a promíchám s máslem, aby se neslepily...
Klevela
Borůvky povařím s trochou vody, osladím podle chuti medem. Nakonec přidám smetanu ke šlehání.
Tip pro vás: Do těsta přidejte trochu kokosu, těsto bude mít zajímavou chuť. Místo medu lze použít například i stévii.
Kategorie:
Přidat komentář