Kváskové lívance - recept

Autor: RNDr. Šárka Svobodová
|
Vytvořeno: 04.03.2019
Kváskové lívance

Ingredience

  • 120 g žitného kvásku (rozkvašeného)
  • 300 g hladké mouky
  • 4 dcl mléka
  • špetka soli
  • 3 lžíce cukru
  • 1 vejce
  • tuk na smažení

Postup

Všechny ingredience kromě vejce smícháme a necháme 2 hodiny kynout.

Pak přidáme vejce a necháme ještě cca ½ hodiny kynout.

Lívance smažíme do zlatova. Já smažím na přepuštěném másle (ghí) na pánvi s nepřilnavým povrchem.

Lívance zdobíme čerstvým ovocem nebo džemem a jogurtem, šlehačkou, kysanou smetanou atd.

Tip: Víte jak si připravit vlastní kvásek?

RNDr. Šárka Svobodová

O autorce

RNDr. Šárka Svobodová

Specializuji se na návrhy přírodních zahrad (soukromé zahrady, školní zahrady, zahrady mateřských školek, firemní relaxační prostory apod.), ozeleňování balkonů, teras, parapetů, střešních zahrad, vertikální zeleně a pod.

Moje služby Moje knihy

Přidat komentář