Kváskové lívance - recept

Kváskové lívance

Ingredience

  • 120 g žitného kvásku (rozkvašeného)
  • 300 g hladké mouky
  • 4 dcl mléka
  • špetka soli
  • 3 lžíce cukru
  • 1 vejce
  • tuk na smažení

Postup

Všechny ingredience kromě vejce smícháme a necháme 2 hodiny kynout.

Pak přidáme vejce a necháme ještě cca ½ hodiny kynout.

Lívance smažíme do zlatova. Já smažím na přepuštěném másle (ghí) na pánvi s nepřilnavým povrchem.

Lívance zdobíme čerstvým ovocem nebo džemem a jogurtem, šlehačkou, kysanou smetanou atd.

Tip: Víte jak si připravit vlastní kvásek? Jak připravit kvásek najdete zde.

Přidat komentář

Plain text

  • Nejsou povoleny HTML značky.
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
  • Email addresses will be obfuscated in the page source to reduce the chances of being harvested by spammers.
  • Webové a e-mailové adresy jsou automaticky převedeny na odkazy.