Kopřivy jsou velice odolné rostliny. Pro někoho plevel, pro mě poklad...:) Svoji odolnost nám mohou "předat".
V mojí přírodní zahradě mají stálé místo. Používám je nejvíce na čaj a na jíchu.
Ale mám pro vás tip na luxusní záležitost a to je kopřivová polévka.
Minimum ingrediencí a maximum užitku pro tělo. Protože jak známo, kopřivy jsou plné vitamínů, minerálů...prostě jsou mega zdravé...a podporují imunitu.
Ingredience
- cca 150 g kopřiv
- 2 cibule
- 4 brambory
- máslo
- voda nebo vývar
- sůl
- pepř nebo jiné koření dle chuti
- kysaná smetana nebo šlehačka
Kopřivy na mojí přírodní zahradě
Postup
Cibuli orestuji na másle, přidám brambory nakrájené na kostičky a též orestuji.
Pak zaliji vodou a vařím až jsou brambory měkké.
Kopřivy propláchnu. Používám jen mladé výhonky. Nakrájím a přidám do vařící polévky. Kopřivy v podstatě jen spařím, nechám je chvilinku „převalit“ :) a už dál nevařím.
Vše rozmixuji. Přidám pepř nebo jiné koření. A pak na talíři ozdobím kysanou smetanou a sedmikráskami... :*
Přidat komentář