Kopřivová polévka – recept, návod

Autor: RNDr. Šárka Svobodová
|
Vytvořeno: 20.03.2020
Kopřivová polévka, zlatice, hluchavka, sedmikráska

Kopřivy jsou velice odolné rostliny. Pro někoho plevel, pro mě poklad...:) Svoji odolnost nám mohou "předat".

V mojí přírodní zahradě mají stálé místo. Používám je nejvíce na čaj a na jíchu.

Ale mám pro vás tip na luxusní záležitost a to je kopřivová polévka

Minimum ingrediencí a maximum užitku pro tělo. Protože jak známo, kopřivy jsou plné vitamínů, minerálů...prostě jsou mega zdravé...a podporují imunitu.

 

 

 

 

Ingredience

  • cca 150 g kopřiv
  • 2 cibule
  • 4 brambory
  • máslo
  • voda nebo vývar
  • sůl
  • pepř nebo jiné koření dle chuti
  • kysaná smetana nebo šlehačka

Kopřivy na mojí přírodní zahradě

Postup

Cibuli orestuji na másle, přidám brambory nakrájené na kostičky a též orestuji.

Pak zaliji vodou a vařím až jsou brambory měkké

Kopřivy propláchnu. Používám jen mladé výhonky. Nakrájím a přidám do vařící polévky. Kopřivy v podstatě jen spařím, nechám je chvilinku „převalit“ :) a už dál nevařím.

Vše rozmixuji. Přidám pepř nebo jiné koření. A pak na talíři ozdobím kysanou smetanou a sedmikráskami... :*

RNDr. Šárka Svobodová

O autorce

RNDr. Šárka Svobodová

Specializuji se na návrhy přírodních zahrad (soukromé zahrady, školní zahrady, zahrady mateřských školek, firemní relaxační prostory apod.), ozeleňování balkonů, teras, parapetů, střešních zahrad, vertikální zeleně a pod.

Moje služby Moje knihy

Přidat komentář