postup

Jak jsem připravila svůj vlastní kvásek – recept, návod

Kvásek

Kváskování je láska na celý život :). První kvásek jsem dostala, ale nějak moc (jemně řečeno) nevoněl :). Naštěstí jsem se nenechala odradit tím, že prý první kvásek musím dostat, aby byl kvalitní. Můj subjektivní pocit je, že se z toho dělá moc věda :D. Ale je to možná také tím, že se pouštím do všeho, mám ráda výzvy, pořád něco kutím a tak jsem se pustila i do kvásku.

Připravit si vlastní kvásek je velice jednoduché. Můj kvásek jsem vychovala u mě v kuchyni, je voňavý a mám ho už několik let. 

 

 

 

 

 

Kváskový chléb bez hnětení – recept a postup podle přírodní zahrady

Kváskový chléb podle přírodní zahrady

Pravý kváskový chléb pekly naše babičky. 

Peče se pouze z přírodního kvásku, mouky, vody, soli a kmínu. Neobsahuje žádné droždí. Co je tradiční kvásek a jak si vyrobit vlastní kvásek se můžete dočíst zde.

Kváskový chléb je nejzdravější, protože: