Kopřivová polévka – recept, návod

Kopřivová polévka, zlatice, hluchavka, sedmikráska

Kopřivy jsou velice odolné rostliny. Pro někoho plevel, pro mě poklad...:) Svoji odolnost nám mohou "předat".

V mojí přírodní zahradě mají stálé místo. Používám je nejvíce na čaj a na jíchu.

Ale mám pro vás tip na luxusní záležitost a to je kopřivová polévka

Minimum ingrediencí a maximum užitku pro tělo. Protože jak známo, kopřivy jsou plné vitamínů, minerálů...prostě jsou mega zdravé...a podporují imunitu.

 

 

 

 

Ingredience

  • cca 150 g kopřiv
  • 2 cibule
  • 4 brambory
  • máslo
  • voda nebo vývar
  • sůl
  • pepř nebo jiné koření dle chuti
  • kysaná smetana nebo šlehačka

Kopřivy na mojí přírodní zahradě

Postup

Cibuli orestuji na másle, přidám brambory nakrájené na kostičky a též orestuji.

Pak zaliji vodou a vařím až jsou brambory měkké

Kopřivy propláchnu. Používám jen mladé výhonky. Nakrájím a přidám do vařící polévky. Kopřivy v podstatě jen spařím, nechám je chvilinku „převalit“ :) a už dál nevařím.

Vše rozmixuji. Přidám pepř nebo jiné koření. A pak na talíři ozdobím kysanou smetanou a sedmikráskami... :*

Kategorie: 

Přidat komentář

Plain text

  • Nejsou povoleny HTML značky.
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
  • Email addresses will be obfuscated in the page source to reduce the chances of being harvested by spammers.
  • Webové a e-mailové adresy jsou automaticky převedeny na odkazy.